Reklama
Dotek orientu - autor: Jiřina Dzamková

O novém hotelu Mandarin Oriental, Prague se hovořilo hodně ve chvíli, kdy v něm nedávno pobýval dalajlama. Čím asi hotel na Malé Straně přilákal dalajlamu? Jedna z odpovědí by mohla být: hotel má lázně.

Dotek orientu

Vstup do lázní hotelu Mandarin Oriental, Prague znamená ocitnout se v renesanční kapli. Všude příjemné přítmí, klidná atmosféra a také skleněná podlaha. Pod podlahou jsou pozůstatky bývalého gotického kostela, které byly odkryty při rekonstrukci. Kateřina H. Pavlitová, ředitelka pro komunikaci, také upozorňuje na část krásné starodávné fresky. Rovněž „vykoukla“ při rekonstrukci zpod omítky. V kontrastu orientálních doplňků tvoří architektonické vzkazy předků zajímavou kombinaci. V dvoupatrových lázních je sedm lázeňských pokojů. Jsou odděleny od hotelu. Samotné lázeňské místnosti jsou laděny do jemných tónů, je tu příjemné přítmí a v chodbě jsou na zemi rozsvícené svíčky. Vše dotváří atmosféru, která navozuje pocit relaxace a předpřípravy na procedury. Každý pokoj je jiný. Najdete tu například i dva pokoje pro paralelní terapie. V několika místnostech je rovněž k dispozici sauna, kde je možné dát si před samotnou procedurou suchou saunu, páru nebo vlhkou saunu například s přídavky bylin. Další možností je rovněž vitalizační bazének s vnitřními tryskami po stranách a na dně bazénku. (Terapeut jej doporučuje na závěr procedur - mimo jiné pomáhá ulevit kloubům). Výhodou je, že hosté hotelu chodit venkem na procedury nemusí, lázně s hotelem spojuje podzemní chodba, která vyúsťuje u hotelového výtahu.

Co si klient žádá

Po prohlídce lázní hotelu se ujímá klienta usměvavý personál. Samotný rituál začíná už ve vstupní hale. Usadíte se a odložíte boty, které jsou vyměněny za pohodlné sandály. Po vyplnění dotazníku (pro lepší orientaci spa terapeuta - zjišťuje se, zda netrpíte srdečními obtížemi, problémy s tlakem, alergií, diabetem a dalšími možnými problémy) jste uvedeni do prostorné převlékárny, kde je k dispozici nejen skříňka, ale rovněž toaleta, sprcha a další potřeby.

Zážitek

Vklouzávám do pískového župánku a sžírána zvídavostí jdu na schůzku se spa terapeutem Patrikem. Vyzvedl mne v „Tea lounge“ prostorech s relaxačními lehátky určených k odpočinku před a po procedurách (i zde byl připraven čaj z exotických bylinných čajových směsí, ovoce, minerální voda a další zdravé pochutiny). Celý dvouhodinový rituál začal tím, že jsem se nejprve usadila do křesla v jednom z pokojů a dostala šálek mátového čaje. Terapeut si klekl a mé nohy se ocitly v lavoru s horkou vodou s kamínky na dně, kde se jim dostalo počáteční relaxační masáže „food rituál“. Tak začíná většina procedur a souvisí s tradicí hotelu a způsobem asijské pohostinnosti jako forma přivítání hosta. Zároveň zazněl zvuk tibetských zvonků ting-še, které se rozezněly i na konci procedury.

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist