Reklama
Hledání - autor: Marta Csontosová

V Hodonínských lázních se už můžeme vykoupat v pěkném velkém bazénu a relaxovat v saunách. Bliss Day Spa, které otevřely v polovině října - ve druhé etapě přibyly masáže, fyzioterapie, celotělové ošetření, kryokomora. Všechno dohromady to slibuje bliss, tedy dokonalé štěstí.

Hledání

Nové denní lázně v Hodoníně není třeba složitě hledat. Jsou přímo v areálu lázní a jsou architektonicky zajímavé. Kruhová stavba nevšedně doplňuje jinak jednoduché původní lázeňské budovy. Hledejme spíš v Day Spa slibovanou blaženost a dokonalé štěstí.

Nelze si vybrat lepší čas na prohlídku Day Spa, jak nedělní odpoledne. Na světelné tabuli u recepce, ohlašující počet návštěvníků svítila čistá nula. Hodonínské denní lázně si lze prohlédnou a zažít v klidu, vyhnout se nedorozuměním v šatně, či neustálému větrání v saunách. K tomu nechtěně při větším provozu ve wellness centrech vždy dochází. Služby recepce Day Spa v Hodoníně jsou akorátní, za 240 Kč dostávám čip a velkou osušku. Paní v recepci była milá. Mohu tak zůstat v bazénu, vířivkách a saunách 2 hodiny (+ 15 minut na převlečení). Všechno je naleštěné, čisté, svítící novotou. Na kvalitě materiálů se nešetřilo, barvy příjemně tlumené. Že jsme na Moravě, avizuje jen symbolicky barevný sloup uprostřed krásně čistého bazénu (dle vyjádření Ing.jana Sykory, ředitele Lázní Hodonín je systém čištění vody klasický). Pěkné plastické barevné zdobení sloupu symbolicky rozbíjí modř vodní hladiny. - Budete pouze plavat, nebo mám zapnout i trysky? Otázka dozorující služby patřila mně. Přání mohu vyslovit pouze teď, když mám bazén pro sebe a rozhoduji se pro plavání. Vždy nosím do wellness centra sebou žabky. Přinesla jsem je i teď přesto, že na tak nových dlaždicích ještě žádné plísňové onemocnění nečíhá. Z bazénu vystupuji velmi opatrně, dlažbě u bazénů se nedá nikdy stoprocentně věřit. Teď to drželo, žádné podklouznutí. Pro jistotu zkouším skluz dlažby bosou nohou. Noha se ani nehnula, přitom dlažba je to příjemná, ani stopy po drsnotě (drsná dlažba zvyšuje nároky na údžbu). Bazénové centrum v Day Spa Hodonín si zasluhuje od nás v každém směru a bezvýhradně nejvyšší hodnocení. Chtělo by to ale předepsat návštěvníkům povinnost vstupu v čistých jednoduchých žabkách (v recepci jsou k zakoupení za 40 Kč).

V saunách

Kruhová stavba Day Spa má jednu nevýhodu. Schodiště musí být řešeno co nejúsporněji, vede středem stavby. Architektka Regína Kubrická se zhostila úkolu docela dobře. Schodiště je otevřené, mezi jednotlivými nášlapnými místy proniká světlo, lidi mají přehled. Trochu váhám, jestli ty kulaté lehké ozdoby z venkovní strany schodiště v přízemí nejsou zbytečným zdobením. Nejsou. Upozorňují na kritické místo. Nepozorný vyšší člověk by si mohl o schod narazit hlavu. Takto maximálně narazí do volně pověšených barevných kulatých lehkých ozdob. Ani na schodech to neklouže, i když – vím od známých – že jejich puberťák právě na těchto schodech upadl. Było to ale díky jeho nepozornosti a díky tomu, že był naboso. V prvním patře jsou umístěny sauny. Jako první zkouším nevelkou finskou saunu. Žádná kouzla nenabízí, je úplně jednoduchá. Taková, jaká má finská sauna být. Voní to tady krásne čerstvým dřevem, ale mám zábrany udělat si pohodlí. Chybí mi prostěradlo, osuška kterou mne vybavili v recepci, nestačí. Druhou saunou je malá jodová gradovna. Gradovna je to místo, kde se inhalují aerosoly, vyskytující se v bezprostředním okolí a které pak efektně stékající po trnkových větvích. V Lázních Hodonín se využívá k léčbě pohybového aparátu jodobromová solanka, jodová gradovna v Day Spa má tedy své opodstatnění. Zatím na větvičkách pověšených v gradovně žádná vysrážená solanka není, na vytvoření musíme ještě pár měsíců počkat. Páry v jodové gradovně ale napovídají, že opravdu dýchám sůl a jod (zdravé, ale nijak příjemné dýchání). Třetí saunou je solná parní lázeň, tady je prostor o poznání větší, než v jodové gradovně. Sauna je to hezká, ale kdyby možná tady k soli přidali nějaké bylinky, był by pobyt v sauně příjemnější a zpestřovalo by to nabídku. Čtvrtou saunou – parní koupel - nabídka saunového světa v Day Spa Lázní Hodonín končí.
Všechny čtyři sauny jsou udělané moc hezky a były v to nedělní odpoledne v provozu.
V budoucnu by to určitě chtělo zpestřit služby saunového světa alespoň nějakými rituály. Doporučovala bych alespoň dvakrát v týdnu solní peeling v parní koupeli nebo v solní parné lázni, také by se hodil nějaký esenciální překvapení (nabídka vůně s nějakým programem). Chyběla také nabídka prostěradla – kvůli podložení ve finské sauně- a velmi nepříjemné było saunování v koupeli horkým vzduchem. Pěkná, keramickou mozaikou profesionálně obložená lavička była tak horká, že na ni nešlo vůbec vydržet sedět.

Ve třetím patře

hodonínského Day Spa umístila architektka odpočivárnu a udělala dobře. Je tady klid, lehátka jsou také pohodlná, dokonce každé z nich má svůj vlastní stoleček, kterému by slušelo možnost zakoupit si občerstvení, nebo alespoň šálek s bylinkovým čajem. V budoucnu manažeři určitě něco vymyslí, zatím je klientům k dispozici nabídka asi tří druhů balených nápojů v recepci a o patro níž pod odpočívárnou pitná voda z „pítka” u Kneippových koupelí. O Kneippových koupelích jsem se vlastně ani nezmiňovala. Mám zábrany. Kneippovy koupele jsou ozdobeny výtvorem, který i lidem bez fantazie připomene proměňující se falus. Sochař Miroslav Kovářík nazval svůj výtvor Pučení, ale znáte umělce. Pod pučením si opravdu může každý představit co chce. Falus, vyvěrající pramen vody… Růžové poupě to ale určitě není.

A jak dopadlo mé hledání dokonalého štěstí, či blaženosti? Dopadlo. Ztratila jsem tam totiž docela drahou sponu do vlasů. Vůbec si neuvědomuji, kde mohla zklouznout. V bazénu? V sauně? Velmi skeptisky se nešťastná svěřuji se ztrátou paní saunérce. Při mém odchodu už było v Day Spa docela dost hostů. Ale co kdyby se náhodou spona našla... Představte si, že tu sponu paní saunérka opravdu přinesla do recepce. Dala si tu práci prohledat okolí bazénu, vířivek, sauny, odpočívárnu. Sponu objevila v lehátku odpočívárny ve třetím patře. Fantastický lidský i profesionální výkon.

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist