Reklama
Masáže se stěhují - autor: Lída Vacková

Wellness filozofie se mění. Beauty centra se mění na střediska péče o zdraví.

Masáže se stěhují

Svět globalního wellness se rychle mění. Z původníchch wellness center a spa, které začaly před lety vznikat jako salony krásy, se stávají strediska zdraveho životniho stylu a péče o zdraví. Většina původních služeb v centrech zůstává, mění se ale jejich význam a přibývají nové. Vetšina z nas si pod tlakem reality – zdroje peněz pro zdravotnictví vysychají, nemocnost lidí ve vyspělých zemích se nesnižuje - začína uvědomovat, že se musí o své zdraví také trochu starat, že musi investovat do prevence. Čas i peníze.

S narůstající skupinou lidí, kteří si chtějí prodloužit aktivní část života a pokud možno předejít závažným onemocněním, se začíná měnit i typ a forma služeb, které profesionálové a wellness centra nabízejí. Jedna ze stále nejvíce využívaných služeb jsou nejrůznější typy masáží, které napomáhají relaxaci a zlepšení chronických potíží svalového a kloubního system. Není proto divu, že právě masáže se stěhují z wellness center a spa na jiná strategicky lepší místa – na pracoviště, do sportovních klubů a hlavně do prostředí domácího wellness centra nebo pouze do obývacího pokoje. Takzvané MOBILNÍ WELLNES SLUŽBY ( většinou masáže , zábaly, nebo ošetření obličeje) získávají na popularitě. Důvodů, mimo to, že se lidi začínají o sebe starat, je celá řada. Někdy je to neochota cestovat přeplnenými dopravními prostředky, nebo ucpanými ulicemi, jindy je to dočasně či trvale snížená mobilita, jindy chuť něco změnit, či reakce na neútulné prostředí některých wellness center a chybějící relaxační prostory.

Kvalita i forma těchto mobilních služeb se značně změnila. Ceny jsou většinou příznivější, než ty ve spa nebo wellness centrech. Z původních, někdy poloprofesionálních “ domácích “služeb vznikl rozrůstající a vysoce profesionální wellness byznys. Za zmínku stoji dvě nadnárodní společnosti, které své mobilní wellness služby nabizejí -ZEEL a SOOTHE. Tyto firmy mají svá centra ve Spojených státech, Kanadě i v Evropě. Dnes nabízejí své služby ve 33 městech, sedm dní v týdnu, nejméně 12 hodin denně. Služby lze samozřejmě objednat mobilní aplikací z telefonu, ve větších městech jsou služby nabízeny do hodiny. Všichni terapeuti jsou profesionálně na požadované technické i osobnostní úrovni, musí projít komplikovanými testy a musí mít čistý trestní rejstřík. Kvalita mobilních služeb i spokojenost klientů je pravidelně monitorována pomocí sociálních sítí, každá případná stížnost nebo pochvala se dočká odezvy ve firmě. V některých městech firmy spolupracují s vybranými wellness centry v tom, že si “propůjčují “ terapeuty. Ačkoliv to zní paradoxně, dle některých majitelů wellness center je spolupráce pro obě strany prospěšná a některým pomáhá získat nové klienty do jejich” kamenných “ zařízení.

Vancouver, 6. října, 2016
 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist