Reklama
Rafinovaná jednoduchost - autor: Marta Csontosová
V karlovarském Grandhotelu Pupp otevřeli nový krásný nerezový bazén a nabídka procedur uspokojí nejnáročnější klientelu. Celý komplex nese jméno Pupp Royal Spa.

Rafinovaná jednoduchost

Dobrý lázeňský hotel má mít dobrý bazén. Pupp je fantastický hotel, bazén mu ale do letošního května zoufale chyběl. Dnes vás může pozvat do bazénu, jaký se jen tak nevidí, do areálu promyšlené péče o každého klienta, jaká se hned tak nevidí.

Stavbu bazénu řešil management Puppu dobrých deset let. Žádná předložená varianta nepřesvědčila, až teď. Kde ten bazén v Puppu jen postavili, lámu si nechápavě hlavu. U Puppu přece žádné místo není... Ale je, jen já o něm nevěděla. Kdo by také tipoval, že se management rozhodne k odváž-nému řešení a „obětuje“ bazénu celý vnitřní dvůr, donedávna využívaný jako parkoviště pro personál. A nejen auta musela najít jiné místo, došlo i k jiným přesunům. Nové místo našla prádelna, pomocný provoz, jídelna pro zaměstnance. Proč ty přesuny? Pupp rozšířil wellness procedury, ošetřující procedury celého těla, bahenní procedury, vodní procedury. Své místo potřebuje i zbrusu nová klinika estetické medicíny. S bazénem se „svezly“ obrovské změny, ale proč ne?

OBJEVUJI BAZÉN

Stavba bazénu v Puppu si vyžádala 140 milionů korun. Investice, která po svém otevření už stojí za za objevování. A jak se vlastně k bazénu pohodlně dostanu, když stojím ve vnitřním dvoře? Vchod do bazénu je vyřešený vtipně a jednoduše, přímo z hlavní hotelové recepce – vždyť Pupp hostí v Karlových Varech tu nejnáročnější klientelu. Přechod z honosných, historií 18. století dýchajících, interiérů Puppu k nerezovému bazénu 21. století je přechod hodně šokující... Nezastírám, znala jsem bazén z architektem počítačově vytvo-řených návrhů, přesto to byl vstup do úplně jiného světa: čisté linie všech odstínů šedé, nerez. Píšu o jednoduchých čistých liniích a to hned bude zdánlivě vylučovat další informace. Informace o tom, že bazén (vyhřívaný na 29°C) obcházím ze všech stran hned dvakrát, než pochopím bazénový koncept. Relaxační bazénky (vyhřívané na 33°C) jsou sice součástí bazénu, ale úplně oddělené, poskytují dostatek soukromí a klidu, ani stanoviště plavčíka zůstává také velmi rafinovaně ukryté zrakům hostů. Plavčík má přitom velmi dobrý přehled o dění v bazénu a kolem bazénu, lemovaného pohodlnými lehátky. V té jednoduchosti řešení bazénu je vlastně velká rafinovanost. Ano, to je lepší charakteristika: rafinovaná jednoduchost, která neodhaluje všechno na první pohled a hostům dopřává dostatek soukromí. Pár kroků po schodech dolů a jsme v saunovém oddělení. Architekt dodržel strohou linii: bylinková sauna, finská sauna, pára, relaxační místnost, ochlazování ledovou tříští. Všechno vyřešeno velmi noblesně, ale jednoduše a řemesl- ně dokonale. Drobná mozaika na vyhřívaných lavičkách bez jediného nepravidelnějšího výběžku, ve spárách tmavě šedé dlažby nenajdete jedinou odchylku. Jedna dlaždice jako druhá, jedna spára jako druhá.

TŘI PATRA PÉČE

Klienti, zrelaxovaní v saunách a teplých bazénech, se krátkou spojovací chodbou dostanou do oddělení věnovaných zábalům, masážím, vanovým koupelím. Jsou to tři patra péče (bahenní procedury, vodní procedury, masáže) umístěné v hotelovém křídle, původně určeném pomocným provozům. Host si tady může vybrat ošetření podle toho, jak se cítí a podle toho, na které má právě chuť. Nabízené péče je přehršel, ale nezapomněli tady v rámci luxusní péče ještě na poskytování klasických masáží? Vyzkoušíme částečnou klasickou masáž zad. Do mých zad se pustil na 20 minut pan masér, který na sebe prozradil, že pracuje v Puppu čtyři roky, předtím pracoval v Thermalu. Ví tedy, co hoteloví klienti požadují, ví, jak ráznou klasickou masáž udělat rusky mluvícím hostům, jakou má ráda arabská klientela, co požaduje tuzemská klientela. Svěřuje se, jak se mění rusky mluvící klientela. Je samozřejmě náročná a údajně velmi oceňuje otevření nového bazénu se saunami, ale podle svalového tonusu ví, že na sobě pracují, cvičí. V nově otevřeném fitness centru – je také součástí nového bazénového komplexu – od rána do večera cvičí několik rusky mluvících hostů. A jaká byla masáž? Konečně, po dlouhé době jsem zkusila opět klasickou masáž, na jakou jsme pod nabídkou různých hladivých relaxačních wellness procedur jaksi zapomněli. Maséři na ni nezapomněli, jen vyčkávají, až se relaxačních procedur klienti nabaží a klasické masáže se v rámci péče o tělo opět dostanou na místo, které jim hlavně po fyzickém cvičení patří. Masáže nabízí 3. patro, odkud mám nejlepší přehled, ba nadhled, pokud jde o situování nového bazénu. Uvědomuji si najednou, že stavba vyšší být nemohla, jinak by velmi bránila ve výhledu z oken hotelu. Ten pohled je krásný, hlavně teď v létě. Koukám na střechu bazénu, která vlastně klasickou střechou není. Otevřelo se tady místo pro pořádání venkovních společenských akcí. A to bývá pěkná podívaná. Ještě se podíváme do 2. patra, do oddělení vanových koupelí. Všechno krásně nové, bílé, čisté. Zaujaly mě menší vany, pro moji výšku 160cm jako dělané. Velké vany nesnáším, marně se tam nabízejí všelijaké úchytky a záchytky, doslova v nich plavu. Chápu ale, že velcí lidé mohou mít opačný problém. Jak vlastně může vědět personál, jak velký člověk přichází na koupel? Malý klient si ve velké vaně nějak poradí, ale co když připraví moji sympatickou malou vanu a dostaví se dvoumetrový klient... Určitě by bylo vhodné konzultovat problém i s odborníky z firmy Madisson, kteří celé Pupp Royal Spa vybavili.

Ing. Andrea Pfeffer-Ferklová, ředitelka Grandhotelu Pupp říká, že otevřením Pupp Roal Spa vykročil starý noblesní hotel Pupp na novou cestu. Na cestu stoletím, které velmi ctí historii, ale už se rázně otáčí díky novým technologiím, materiálům a nově myslícím lidem novým směrem.

DŮLEŽITÁ FAKTA O PUPP ROYAL SPA:
• centrum je určeno pouze individuálním hotelovým hostům, kteří tam mají vstup zdarma
• vstup do wellness centra je povolen dětem od 15-ti let
• částečná klasická masáž stojí 600 Kč
• perličková koupel stojí 600 Kč
• celotělové ošetření (peeling, masáž, zábal) stojí 2200 Kč
• otevřeno denně 8.00-20.00

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist