Reklama
Tajemství - autor: Marta Csontosová

Karlovy Vary se mění, lázeňské domy zvedají laťku pohostinnosti. Mění se totiž lázeňská klientela. Přicházejí mladí a také děti...

Tajemství

Přijíždíte do Karlových Varů od Plzně a jako první vás vítá impozantní hrad – Imperial. Hotel Imperial má ale také své hezké lázeňské podhradí: Spa Resort Sanssouci.

Imperial je úžasný a majestátný, nutí ostatní hotely na sobě pracovat, zvedat úroveň služeb. Nastavenou pomyslnou laťku „hradu“ nepodlézá od poloviny května letošního roku ani Švýcarský dvůr. Prošel zásadní rekonstrukcí (investice 190 mil. Kč) a spolu s hotelem Sanssouci teď tvoří nový čtyřhvězdičkový Spa Resort Sanssouci, součást stejné společnosti jako Imperial. Takto, dohromady, spotřebovávají až 20 procent karlovarské léčivé vody. Pokusím se být dobrým průvodcem přesto (nebo právě proto), že jsem v Sanssouci nikdy předtím pořádně nebyla.

Prostor, voda a slunce

První, co klienta přivítá, je mimořádně prostorný vstup do budovy Green House (bývalý Švýcarský Dvůr). Prostor je to navíc plný zářivých barev a vlídného personálu. Když jsme u lobby baru požádali o čerstvý pomerančový džus, žádný problém. Když jsme požádali o výměnu pokojů, stačilo chvilku vydržet v hale a problém byl vyřešen. Největší dojem zanechala, pokud jde o vstřícnost, barmanka Michala. Službu měla v ten den dlouhou (8.00-24.00), ale únavu nedala na sobě znát. Co chvíli se zajímá o potřeby hostů a směřuje jejich pozornost k dortům, vystaveným v otáčivé vitríně v rohu salonku. Prozrazuje dokonce, že dorty vyrábí karlovarský dortový nadšenec, který dodává své produkty denně čerstvé. No, může lázeňský host odolat po takové informaci některému z vystavených kousků? Nemůže a ani já neodolala. Alespoň ne dřív, než vyzkouším bazénové centrum. Bazénové centrum Spa Resortu si zaslouží víc pozornosti, než si tam jít jen zaplavat. Je součástí Villy Mercedes, kde se nachází balneocentrum společné pro celý resort. Ze dvou stran vedou k Mercedesu podzemní koridory – základ pohodlí pro klienty, přicházející k bazénu v bílých županech. Voda bazénu 29°, vzduch 29°. Na plavání příliš mnoho tepla? Věřte, že ne. Hlavně, jestli budete mít tolik štěstí co já, a budete mít bazén téměř výhradně pro sebe. Ještě prozradím, že takové štěstí můžete mít s velkou pravděpodobností v pět odpoledne. V resortu se tou dobou začíná podávat večeře. Po dvou hodinách strávených v bazénu a ve vířivce (39°) je už vše jinak. Bazén se plní klienty, sauny se plní klienty, ale stále je tady místo pro další zájemce o plavání a relaxaci. V pohodlných nových křeslech lobby kavárny chci ještě jednou vnímat novou hezkou prostoru. Otevřela se totiž až po rekonstrukci pod prosklenou střechou hotelového atria. Škoda, že člověk nemá tolik času, aby pozoroval toto příjemné místo v každém denním a nočním období. Fascinuje mě v klidu pozorovat reakce hostů na změnu, kterou prošly vstupní prostory. Starší Němec u recepce sice namítá, že to už není to jeho staré Sanssouci, kam byl zvyklý léta jezdit, ale dvojice Čechů středního věku která to tady také znala, oceňuje řemeslnou dokonalost rekonstrukce a fakt, že nedostaly šanci depresivní tmavé barvy. Od mladých Pražanů se komentáře nedočkám. Jednak mají co dělat, aby zkrotili děti (prostor láká k čertovinám), a pak - jsou tady poprvé a nemají možnost srovnání. Nejupřímnější poklonu interiéru vystrouhla v recepci skupina Italů středního věku. Pastelové barvy moderního vstupního interiéru jim patrně připomněly slunnou Itálii a své nadšení z prostoru dávají spontánně najevo.

Omlazování

Ve „svém“ lázeňském domě najde klient vždy něco výjimečného. Něco, kvůli čemu se vrací právě tam a nehledá jiné relaxační místo pro zbavení se svých neduhů a problémů. Nebo tam pouze hledá únik před přetlakem civilizace. Právě takových lidí přichází do Spa Resortu Sanssouci poslední dobou nejvíc. Je třeba zdůraznit, že právě zde nacházejí azyl také celé rodiny s dětmi. Dětské herny – kvůli velkým dětem vybaveny také počítači - zabírají plochu přibližně 100 m2 a rodičům je k dispozici pro hlídání dětí velmi kvalifikovaná a jazykově vybavená pracovnice. Nabídka hlídání platí do pozdních večerních hodin (večer to je už ale mnohem dražší). Pokud hlídání téměř na celý den vyjde na 200 korun (včetně lehkého pohoštění), delší večerní posezení mimo hotel se rodičům prodraží. Musí počítat s hodinovou sazbou 200 korun. Mohou si být ale stoprocentně jisti, že jejich spící dítě odpovědná osoba v hotelovém pokoji dobře pohlídá. Věřte, že i management resortu je překvapen, jak je hlídání dětí do pozdních večerních hodin využíváno. Teď už víme, že o děti je ve Spa Resortu Sanssousi dobře postaráno. Ale co rodiče? Jak je postaráno o ty? Pro rodiče, co zvládají tlak civilizace zatím dobře a potřebují pouze relaxovat, jsou k dispozici ty nejpříjemnější moderní uvolňující procedury. Například harmonizující koupel „Kleopatra“. Informace o tom, že za proceduru zaplatíte 800 korun, je jen částečná. Proceduru musím popsat blíže: představte si plnou vanu horké vody (38°) a možnost na vlastní oči vidět, jak do vany paní masérka nalije předem rozmíchanou syrovátku – celý sáček, snad je to i půl kila – a pak ještě přidá kvalitní mandlový olej. Teď si můžete do vany vlézt a nechat ještě hladinu vody kolem sebe posypat růžovými lístky… V té koupeli určitě velmi lehce vydržíte předepsaných dvacet minut. Pak ještě na dvacet minut v prostěradle a v měkké dece na lehátku... Podle zkušeností paní masérky je veliká pravděpodobnost, že právě na tom lehátku krásně usnete. V případě, že přicházíte do Spa Resortu Sanssouci už vážně nemocní a dokonce vám pobyt hradí zdravotní pojišťovna, máte štěstí, o jakém se klientům jiných lázní může pouze zdát. Prozradím vám totiž tajemství. V Spa Resortu Sanssouci nedělají rozdíl mezi samoplátcem a klientem, jemuž pobyt hradí pojišťovna. Všem se dostává stejného pohodlí pokud jde o ubytování, stejné péče pokud jde o stravování, stejné péče pokud jde o léčebné procedury.

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist