Reklama
Třináctá komnata - autor: Marta Csontosová

Na pražských Vinohradech (Na Šafránce 17) začalo pracovat studio Fusion Therapy. Mnohé překvapí.

Třináctá komnata

S takovým nadšením, s jakým u nás lidé chodí na masáže, se jen tak nesetkáte. Ani historicky, ani geograficky. Svými nároky tlačíme na masérská studia, aby se o nás starala, aby nás překvapovala. Někdy se to povede.

Když Monika Hanzlíková zakládala koncepci Fusion Therapy, věděla přesně, co chce. Chce vybudovat příjemné studio, které bude poskytovat komplexní služby pro zatím zdravé aktivní lidi, kteří ze sebe v životě hodně vydávají a o dost méně dostávají, ale i pro lidi, kteří se potýkají s rodinnými problémy svých blízkých. Ptáte se, jak se to dá dokázat? S kvalitními terapeuty, s majitelkou zapálenou pro své originální studio - snadno. Studio Fusion Therapy začalo fungovat v květnu 2014 s pěti maséry…

Po půl roce

Složení terapeutů se moc nezměnilo. Občas se některý z nich vypraví na pár měsíců do světa na zkušenou a opět se vrátí. Atmosféra studia ho přitáhne zpátky. Tak se právě teď chystá Jaromír odletět na Havaj a klienti přijdou na nějakou dobu o jeho lymfatické masáže. Ne, nikdo nebude dělat lymfatické masáže za Jaromíra, všichni musíme počkat. Než se vrátí Jaromír ze světa, můžeme vyzkoušet jiné terapie. Je zde nabídka smyslových masáží, shiatsu masáží, tantrických masáží. Co si můžete představit pod smyslovými masážemi? Co byste řekli rozmarýnové terapii se solným zábalem? Pracují tady s mořskou solí, která působí na celý organismus, stimuluje krevní i lymfatický oběh, má čistící schopnosti. To vše s rozmarýnem, který vzbuzuje pocit štěstí, posiluje sebevědomí, zvyšuje soustředěnost. Účinky procedury umocňuje dvacetiminutový pobyt ve speciální parní sauně, v tzv. svedan boxu. Celková procedura je poměrně složitá, trvá až dvě a půl hodiny a stojí 2490 korun.

Tantrické masáže

Přesto, že jsem o tantrických masážích už psala, je to pro mne pořád téma nelehké. Myslela jsem, že vše pramení ze zábran masáž vyzkoušet, ale ulevilo se mi, když sama paní Monika Hanzlíková potvrdila, že jednoduché - o tantrických masážích mluvit a vysvětlovat jejich účinky – to není ani pro ni. Jednou prý byla na tantrické masáži její přítelkyně, která zůstala sedět jako přikovaná na židli v momentě, kdy se objevil masér a měla začít procedura. Neutekla, ale dalo jí hodně přemáhání, než následovala maséra. Slíbila paní Hanzlíkové pouze, že zavolá a podělí se s ní o své pocity z tantrické masáže. Když se neozvala ani třetí den, vyťukala paní Hanzlíková její číslo sama. Kamarádka mobil zvedla a řekla jen: Prosím tě, nemohu o tom mluvit, létám... Tak takový účinek má tantrická masáž. Dovolím si vlastní definici tantrických masáží přesto, že je nemám vyzkoušené. Zdá se mi, že tantrické masáže jsou nejen pro mne třináctou komnatou, kterou má většina z nás zamčenou i sama před sebou. Kdo z nás jen tak sebere odvahu otevřít všechny smysly a oddat se pod vedením maséra vnitřní meditaci, nechat plynout na masáži city, umění, kreativitu, sexualitu, spiritualitu v přítomném okamžiku. Jenomže pozor, tantrické masáže nejsou erotické masáže, jak si spousta lidí myslí. Tantrické masáže mají pomoci lépe snášet tlak, který na nás pracovní i soukromý život vyvíjí. Není žádnou překvapivou novinkou, že v Praze odvážejí denně do psychiatrické kliniky v Bohnicích manažery rovnou z pracovních porad. Nedivme se proto, že právě v Praze je zájem o tantrické masáže. Dokonce jsem se setkala osobně s majiteli, kteří otevřeli salon s tantrickými masážemi poté, co jejich manželství hrozilo rozpadnutí. Oběma partnerům totiž přišlo velmi těžké zlikvidovat společné a původně pěkné soužití. Rozhodli se pro tantrické masáže a díky nim manželství zachránili. Bez manželských poraden, bez psychologů a psychiatrů. Pro lidi, kteří s tantrou začínají, je určena tantrická smyslová voňavá masáž. Masáž pomáhá zvýšit a využít životní energii člověka. Když klient pocítí bezpečí, naprosté přijetí a laskající doteky, jeho tělo je zahrnuto neomezeným množstvím lásky, není třeba nic konat, stačí pouze přijímat. Dochází pak k hlubokému ozdravnému procesu celé lidské bytosti. A to je esence tantrických masáží.

Prostory Fusion Therapy nejsou obyčejnými prostory. Vytvořil je před dvanácti lety architekt, vyznávající ve své tvorbě filozofii feng-šuej. Vyhledal vhodnou vilu, která má vchod orientovaný na východ a stojí v klidném prostředí. Investor nelitoval peněz do rekonstrukce interiéru, do vybavení a výsledek stojí za to. Fusion Therapy využívá v přízemí prostory pro védskou meditaci, čínskou medicínu a ještě je zde prostor pro individuální cvičení jógy, tchaj chi, nebo i masáže shiatsu. Jak vypovídají fotografie, architektonické poklady filozofie feng-šuej jsou skryté o patro níž: tři masážní místnosti a hygienické zázemí.

Více informací na www.fusiontherapy.cz
 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist