Reklama
Wellness na Dunaji - autor: Marta Csontosová

Wellness hotel Patince disponuje horkou minerální léčivou vodou a čtyřhvězdičkovými službami. Zásobárny tří pramenů minerální vody jsou památkou na Panonské moře, které tady bylo asi před 600 tisíci lety.

Wellness na Dunaji

Patince leží na slovenském břehu Dunaje, asi 17 kilometrů od Komárna směrem na Štúrovo. Tu oblast naši lidé velmi dobře znají, vyznačuje se bohatým výskytem horkých minerálních pramenů, které tak příjemně zregenerují pohybové ústrojí. Jestli stojíte o horkou minerální vodu ve spojení se špičkovými hotelovými službami, vítejte v Patincích.

Do Wellness hotelu Patince přijíždíme hodně pozdě večer, než se zorientujeme, hrozí v restauraci podle informací na dveřích, závěrečná. Žádný strach, nevyhodili nás, personál byl k službám dokud nezaplatili poslední hosté, tedy my. Pouze o pět minut nás s placením předběhla velká skupina maďarských hotelových klientů, sdělujících si své dojmy z brigády v Amsterodamu. Byli velmi rádi, že jsou doma. Vždyť Patince jsou téměř Maďarsko: stejně příjemné klimatické podmínky, stejný Dunaj, stejná jídla. A je jedno, jestli v Patincích mluvíte slovensky, česky nebo maďarsky.

Nahlédněme do bazénů, nahlédněme do wellness

Aby bylo úplně jasné, v jakém prostředí se nacházíme, je nezbytné hned na začátku zdůraznit, že Wellness hotel Patince disponuje ubytovací kapacitou 250 lůžek a na tolik hostů je dimenzované celé vnitřní bazénové centrum, kde nechybí hrací koutky, pěkný bazénový bar, kde si lze dát i něco dobrého k jídlu a kde je velký výběr občerstvení (napočítala jsem například 5 druhů kávy). Předpisy ve prospěch bezpečnosti klientů je třeba dodržovat a tak jídlo i nápoje podávají v kavárničce u bazénu výlučně v kvalitním plastovém nádobí. Všichni hoteloví hosté nejsou nikdy v bazénech najednou, to by bylo dost nepohodlné, navíc mají povolený vstup do bazénů i zájemci z okolí, kteří se také chtějí vykoupat v horké minerální vodě. V létě odlehčí náporu hostů venkovní bazény (celkem je pak k dispozici 10 bazénů), od jara do podzimu je k dispozici saunový svět s vířivkami. Je oddělen od bazénů turniketem, kterým projdou jen ti, co si saunový svět zaplatili a tak je zajištěn klid na relaxaci. Malé děti nesmí do saunového světa vůbec. Součástí saunového světa je rozsáhlé spa oddělení, kde se aplikují masáže, zábaly, vanové koupele. Necháváme se zlákat nabídkou na medový zábal v ceně 12 euro, proceduru, kterou jsem ještě nikdy neabsolvovala.

A kde máte to bolavé místo?

Nemám bolavé místo, pouze chci vyzkoušet účinek horkého medu. Tak to dáme na páteř, ta vždy potřebuje pohladit a povzbudit energií. Ležím na břiše, na zádech horké medové pláty, zabalená v dece. Horko je nejdřív nesnesitelné, ale postupně si zvykám a po dvaceti minutách jen nerada opouštím lůžko, umím si představit, že bych tady po chvíli usnula.

Co se nepovedlo pod medovým zábalem, povedlo se pod rukama kosmetičky francouzskou kosmetikou Sothys. Ošetření trvalo 50 minut (cena 40 euro) a úplně seriózně a s čistým svědomím sděluji, že nepamatuji tak decentní a profesionální ošetření obličeje: peeling, masáž, maska. Masáž obličeje? To nebyla masáž, to ruce virtuózní umělkyně oživovaly moji zanedbanou pleť a zajížděly hluboko do vlasů, až někam na temeno hlavy. Nejdřív jsem se zdráhala usnout, ale pak... doufám jen, že slečnu kosmetičku nepobouřilo moje pochrupování. Nezeptala jsem se, ale mám podezření, že nějaké tam bylo. Jestli se mi nechtělo z lůžka s medovým zábalem, tak z lůžka v boxu slečny kosmetičky to bylo ještě těžší. Ani na jedné proceduře ve Wellness hotelu Patince nepotřebujete mít s sebou peníze, také platební karta je zbytečná. Stačí přiložit čip, kterým vás v recepci vybaví hned při příjezdu a máte zaplaceno. Tedy až do konečného odjezdu z hotelu.

Vykoupali jste se, vysaunovali a co dál?

Jestli jste tady v rámci kongresu (hotelový kongresový sál pojme 300 lidí), tak to musíte na přednášky, ale jestli jste si zaplatili pobyt, tak je zde možnost fantastických relaxačně-cvičebních aktivit s MONÁDOU, týmem odborníků, kteří si za 10 let svého působení ve Wellness hotelu Patince, našel právě tady širokou klientelu a stal se atrakcí a velkým lákadlem pro hosty. Za třídenní pobyt (2 noci ve dvoulůžkovém pokoji, polopenze, cvičení, vstupy do bazénů, saunového světa, slevy na masáže, kosmetické ošetření, dítě do 6 let zdarma, dětský koutek, aqua aerobic)  chtějí 129 EUR / 1 osoba. Během víkendů a v týdnu nabízejí pobyty jen od 119 EUR / 1 osoba za podobné množství nabízených služeb a navíc ještě v ceně welcome drink, 1x hodina bowlingu, termický zábal + diagnostika organizmu a odchod z pokoje je až do 16,00 hod. Nechcete cvičit v hotelu, preferujete pobyt na čerstvém vzduchu? Tak to má zde pro vás wellness hotel vlastní přístaviště na Dunaji, odkud můžete výletní lodí WELLNESS absolvovat pěkné výlety po Dunaji. Nebo: můžete si vypůjčit kolo a vybudovanými cyklostezkami si prohlížet kilometry a kilometry řeky Dunaj tak, jak je lze spatřit pouze v klidu ze břehu.

Složení minerální vody

Sodík                        21,2 mg/l
Draslík                     26,7 mg/l
Hořčík                      46,0 mg/l
Vápník                     81,4 mg/l
Železo                           -
Mangan                  0,03 mg/l
Siřičitany                 37,7 mg/l
Hydrouhličitany      410,3 mg/l
Dusičnany                     -
Sirovodík                 2,2 mg/l
 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist