Reklama
Wellness na Václaváku - autor: Michaela Poláčková

Posledních pár let jen velmi nerada chodím na pražské Václavské náměstí. Nemám to náměstí ráda pro jeho chaos – neustále se tam bourá a staví a kope a uzavírá … A přirozená krása historicky i společensky významného náměstí zaniká. Připadá mi, že ani jezdecká socha svatého Václava nemůže být dominantou „Václaváku“, když člověk vnímá víc různé stavební a demoliční dění. Nedávno jsem měla na Václaváku pracovní schůzku a řešila jsem alespoň nějaké klidné místo. Tip padl na lobby bar v hotelu Ambassador a byl to dobrý tip. Ocitla jsem se zde v úplně jiném světě: klid, vlídnost, příjemný interiér vstupních prostor hotelu a sahám po nabízených prospektech. Byl mezi mini i prospekt zdejšího Thai a Wellness klubu. Po skončení pracovní schůzky tam chci – ač neobjednaná – nahlédnout.

Wellness na Václaváku

„Yindi txnrab“ (vítejte), vlídně pronesla mladá thajka, když jsem vstoupila do prostor Thai a Wellness klubu. Mám obavy z komunikace – přece jen, thajsky neumím. Bez problému se domlouváme anglicky a jak zjišťuji, všechny zde zaměstnané thajky přece jen trochu česky rozumí, zejména pokud jde o termíny týkající se masáží a všech dalších wellness procedur. A dostává se mi také doprovodu všemi těmi hezkými a velkoryse pojatými prostory. Jednotlivé procedury se zde provádí ve 13 místnostech a rozloha některých místností mě svou velikostí až zaskočila. Také nabídka masáží a všech aktuálních wellness procedur je bohatá a neustále se rozšiřuje - v průměru a jednu proceduru měsíčně. Jak mi moje průvodkyně vysvětlila, rozšiřování nabídky nutí všechny zdejší zaměstnankyně neustále vzdělávat a sledovat dění na trhu. Profesně stagnovat s rukami složenými na klíně, to opravdu nelze. Ani tým zdejších thajských masérek (je jich celkem 6) se příliš neobměňuje, v podstatě zde všechny působí už několik let ve stejném složení. A všechny se snaží co nejlépe odvádět svou práci, tak, aby klienti byli maximálně spokojeni a rádi se sem vraceli. Však ono je proč se sem vracet, kromě rozličných thajských masáží zde můžete vyzkoušet i některou z ájurvédských masáží nebo wellness procedur.

Foot nirvana

Neodolávám nabídce vyzkoušet ale spoň něco z nabídky a na doporučení mé milé průvodkyně se rozhoduji pro speciální thajskou masáž foot nirvana. Celá procedura trvala celkem hodinu a půl a moje nohy byly jak vyměněné. Není se co divit – celý den jsem pobíhala po centru Prahy a už v průběhu masáže jsem cítila velkou úlevu. Otázky na podstatu účinku thajských masáží, na jejich účinnost přicházejí samy. Jak to, že uvolnění přichází okamžitě? Dostává se mi vysvětlení, že thajská masáž je jedinečný systém technik a nespočívá jen v působení síly na tlakové body, ale také v uvolnění svalů, kloubů, šlach chodidel a také dle druhu masáže i v protažení páteře. Thajské masáže využívají také prvky akupresury a prvky jógy. Obrovskou předností thajských masáží je ucelenost jednotlivých procedur. Otevřením a pročištěním energetických drah a center se dosáhne nejenom toho, že pohyb, který způsoboval potíže se stane snadno proveditelným, ale dosáhne se také regenerace organismu – odstraní se například bolesti zad a svalstva, zmírní se nebo úplně vymizí projevy psychosomatických onemocnění, zlepší se krevní oběh … Masérky při masáži používají palce, dlaně, lokty, kolena a chodidla tak, aby mohli vyvinout tlak kombinovaný s protahováním a akupresurou. Tím totiž dojde k odblokování linií energie a to navodí v organismu celkovou harmonii. Thajské masáže probíhají na masážních stolech nebo na speciálních matracích v jednotlivých místnostech. Ani jedna ze zdejších masážních 13 místností není stejná a všechny jsou velmi citlivě, tematicky vydesignované.

Ambice

Shodou okolností vím, že Ing.Eva Dvořáková, ředitelka hotelu Ambassador je na své wellness centrum pyšná, ale i citlivá a přísná na všechno, co se v centru děje. Budovala ho a ještě stále si drží veškšré rozhodování týkající se centra pevně v ruce. Výsledkem její práce je i nominace masárky do letošní odborné soutěže Masér roku. Nemůže se tam nominovat kde-kdo a prestižní ocenění se uděluje každý rok v rámci celé České republiky za vyjímečnou kvalitu poskytovaných služeb jedinému masérovi. Laťka je nastavená vysoko a tak nemůžeme čekat (navíc jsme v pětihvězdičkovém hotelu na Václaváku) nízké ceny. Rozhodně nejdou po kvantitě nabízených procedur na úkor jejich kvality. Jak se zde možno přesvědčt, centrum nedostatkem klientů netrpí, kvalitně provedená procedura v příjemném a nenuceně přátelské m prostředí si své klienty vždy najde. Thai a Wellness Club hotelu Ambasador má však pro své návštěvníky i mnoho příjemných bonusů. V současné době je to například sleva 20% na všechny procedury ve všední dny v době mezi 11 – 14hod, dále je to sleva 30% na vybranou proceduru, která platí po celý měsíc (v srpnu to byla Lulu Exotic – jogurtová masáž celého těla, která zlepšuje cirkulaci a tonus pleti) a v neposlední řadě zde poskytují i slevy pro své stálé klienty. Můj příjemný pocit ze zdejšího wellness určitě umocnil i fakt, že jsem objevila a opravdu ocenila oázu klidu na tak rušném a hlučném místě, jakým v současnosti Václavské náměstí je. Nadšeně jsem o své návštěvě vyprávěla mé dlouholeté kamarádce a výsledek? Už svému muži koupila poukázku na ájurvédskou masáž Shénan (masáž krku a horní partie zad). Mimochodem – ájurvédské masáže neprovádí thajské masérky, ale Čech, který se jimi už dlouhá léta zabývá jak v České republice, tak i v zahraničí.

Některé ceny Thai a wellness centra hotelu Ambassador na Václavském náměstí
Thai Ritual 1800 Kč (85 minut)
Thai Aroma 1500 Kč (85 min)
masáž TWIGGY 1900 Kč (55 min)
FOOT NIRVANA 1700 Kč (85 min)
Turecký ritual HAMMAM 1800 Kč (85 min)
Ájurvédský rirua SHIRODARA 1800 Kč (55 min)
Koupel ze zeleného čaje a máty 600 Kč (25 min)
 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist