Reklama
„Živá voda“ a slatina - autor: Marta Csontosová

V třeboňských lázních Aurora už kromě slatinných procedur můžeme nabrat energii i ve wellness centru. Jmenuje se AQUA VIVA.

„Živá voda“ a slatina

V Třeboni mi vždy chybělo dobré koupání. Že jsou tam rybníky? To jsou, ale jednou se ke mně v rybníku Svět „přitulil“ tak velký kapr, že jsem se strachy téměř utopila.

Mám radost, že už mezi kapry plavat nemusím. Mohu do Živé vody. Aqua viva je název nového plaveckého bazénu s wellness centrem. Vše už naplno funguje dobré dva měsíce. Nabízet služby aquacentra a wellness vlastně už naštěstí i u nás patří k lázeňskému standardu. Začíná být zajímavé, jaké služby se nabízí, jak jsou zkombinované a jak zvládl svou roli architekt. Lázně Aurora mají jednu obrovskou výhodu. Téměř všichni lázeňští hosté jsou pod jednou střechou (pár jich bydlí v okolních penzionech) a všechny lázeňské služby jsou stoprocentně pod jednou střechou. Včetně nového Aqua viva.

Pobýt v něm může každý lázeňský host, pouze počet hodin v plaveckém bazénu se slanou vodou zdarma je limitovaný lékařem. Zajímavé je, že ty hodiny nejsou přesně určeny. Každý klient si je může vybrat podle svých aktuálních potřeb. Hodiny plavání navíc si pak může ještě dokoupit. Cena jedné hodiny pobytu ve wellness centru je 54,-Kč a platí jak pro lázeňské hosty tak pro běžné návštěvníky. Pouze děti do 120 cm mají vstup zdarma.

V Auroře se navíc rozhodli pro zajímavý experiment: jak do plaveckého bazénu tak i do přilehlých relaxačních bazénů a do „divoké řeky“ (všude je slaná voda) mohou přijít jak běžní návštěvníci tak lázeňští hosté kdykoliv od 7.00 ráno do 22.00 večer. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby lázeňští hosté nebyli často lidé s poměrně vážnými pohybovými problémy. Za dvě hodiny, které jsem ve wellness centru strávila, nedošlo ani k jediné kolizi pramenící ze střetu zájmů mezi zdravým zdatným plavcem a pohybově handicapovaným hostem lázní. Zdá se, že jediný, kdo měl hned při vstupu do centra problém, jsem byla v jednu chvíli já. Nemohla jsem hodnou chvíli pochopit systém vstupu do wellness centra. Po chvilce lomcování krásnými prosklenými dveřmi mi jedna stařenka poradila, že musím použít čip, kterým mě vybavili u pokladny.

A opravdu. Přiložíte čip a dveře se nehlučně otevřou. To samé platí u šatních skřínek. Přiložit čip na skříňku a po rozsvícení zeleného světýlka se dvířka otevřou. Zavřete skříňku a přiložením čipu se zamknou. Doporučuji si ale zapamatovat číslo skříňky. Tři paní bezradně bloudily rozlehlou šatnou a až za pomoci pracovnice centra se dopátraly svých správných skříněk - všechny tři jejich skříňky přitom spolu sousedily.

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist