Reklama
Gumování vrásek - autor: Eva Procházková
V kosmetickém profesionálním ošetření začíná hrát prim technika. Kosmetické krémy se stávají jejím pomocníkem.

Gumování vrásek

Opět jste utratila při nákupu kosmetiky spoustu peněz za vodičky, krémy, olejíčky, šampony? Ne, nevyhazujte je, ale vězte, že celý nákup (kromě šamponu) budete, zdá se, už zanedlouho i vy brát pouze jako nezbytný doplněk kosmetické péče.

Vůbec jsem netušila, o čem ty dvě majitelky wellness center mluví, když neustále skloňují termín diamantová mikro-dermoabraze. Znělo to ale velmi noblesně a nově, zajímavě. V jakém kosmetickém studiu s těmi diamanty pracují? Jako školící centrum pro metodu diamantové dermoabraze nacházím na internetu kliniku EverGreen na Kladně. A protože je vlastní zkušenost zkušeností nejlepší, odhodlávám se diamantovou péči vyzkoušet.

Co obnáší diamantová dermoabraze?

Jelikož je základem diamantové dermoabraze sofistikovaný (určitě i drahý) přístroj, na který se nasazují dle potřeby různé hlavice, je přesný popis pro technicky nevzdělaného člověka velmi náročný. A v případě, kdy se zajímáme o kosmetickou metodu, dovolím si tvrdit, že možná i zbytečný... Prostě pracuje se s diamanty, kterými jsou vybavené právě ty nástavné hlavice (existují obličejové, tělové, jemné a hrubé diamantové hlavice). Připomínám, že diamanty nijak pleť nepoškodí. Naopak.

Rozhodla jsem se diamantový zázrak vyzkoušet a tak se plně odevzdávám do péče paní kosmetičky Mirky Kračmarové, ředitelky školící sekce. Ležím na lehátku už s čepicí na hlavě - jako před operací – a paní kosmetička pečlivě zkoumá nedostatky mé pleti. Probírá se mnou navrhovaný zákrok. Následuje očista obličeje pleťovou vodou. To proto, že před zákrokem musí být pleť úplně čistá, zbavená make-upu, mastnoty a i vlhkosti. Ale pozor, s trochou obav zjišťuji, že už začíná hlavní procedura. Neobejde se to bez chvilky napětí, ta nakonec nezbytně doprovází vše neznámé. Zjišťuji, že zákrok ani trochu nebolí. Mám pocit, jako by mi paní kosmetička obličej přejížděla gumou. “Gumovala “ můj obličej dlouhými tahy pohybem, který lze možná přirovnat k pohybu hodinového kyvadla. Poznávám, že při práci s diamantovou dermoabrazí dodržuje určitě svůj kosmetický grif - proceduře podrobuje postupně partie jako při klasické kosmetické masáži obličeje. Vynechává okolí očí a oblast krku. Při vysvětlování ještě paní kosmetička šikovně vymění jemnou diamantovou hlavici za trochu drsnější a přejíždí mi s ní hřbet celé paže. „Schválně, zkuste ten rozdíl oproti druhé paži“, vyzývá mě a já poslechnu. Poslechnu a musím uznat, že kůže na obroušené paži je mnohem jemnější a dovolím si paní Mirku dál zpovídat. - Co se vlastně děje při diamantové dermoabrazi?
- Odstraňují se staré zrohovatělé buňky pomocí diamantových krystalů. Tím, že odumřelé buňky odstraním, zlepší se průnik výživných látek krémů, které používáte, do pokožky. Navíc se aktivuje tvorba kolagenu, dochází k prokrvení pleti, ke zlepšení výživy a hydratace.
- Jestli dobře chápu, tak je to jakýsi sofistikovaný peeling.
- Ano, diamantová dermoabraze je vlastně špičkovým peelingem. Na rozdíl od chemického peelingu nedochází k zčervenání pleti a působení vakua dokáže další malý zázrak: dochází k rozpohybování lymfatického systému a tím i ke zmírnění nebo úplnému odstranění váčků pod očima.

Gumování skončilo. Co dál?

Zkouším prsty vygumovanou pleť svého obličeje a musím konstatovat, že je mnohem jemnější než předtím a čekám, co bude následovat. Přece mě takhle nepošlou domů? Neposlali. Paní kosmetička nasazuje sobě i mně ochranné brýle a cítím, že nanáší na obličej docela silnou vrstvu nějakého gelu. Jaký je to gel? Není to podle jejího vysvětlení nic speciálního: obyčejný gel, používaný při sonografických vyšetřeních. Proč? Následuje totiž ještě ošetření laserovým IPL přístrojem, který pracuje na bázi světelného paprsku a tepelné energie. V překladu do srozumitelné řeči to znamená ošetření intenzivním pulsním světlem, pomocí něhož kosmetička dokáže uzavřít otevřené póry, ale i odstranit skvrnky na obličeji. Navíc intenzivní pulsní světlo také popohání tvorbu kolagenu a nastartováním obnovy nových zdravých buněk se regeneruje pleťová tkáň. Výsledkem je jemný lifting, tedy vyhlazení jemných drobných vrásek. Také hluboké vrásky jsou mělčí a dochází ke sjednocení barevnosti pleti, k odstranění jemných popraskaných žilek (červené pavučinky ve tvářích). Pokud se ptáte, jestli je tato metoda určena pouze pro zralou pleť, tak odpovídám - poučená paní Mirkou - že rozhodně ne. Přístroj si totiž dokáže dobře poradit i s problémovou aknózní pletí.

Zákaznice kosmetických salonů - především v dobrých wellness centrech a v dobrých lázních - jsou čím dál náročnější. Vyžadují péči, kterou už ruka kosmetičky - jakkoliv je nenahraditelná - nemůže poskytnout. Přístroje jsou v tomto směru báječným pomocníkem především pokud jde o prevenci proti stárnutí a o péči o problematickou pleť. A jak často si můžeme nechat diamantem“zbrousit pleť?“ Máme se řídit doporučením své kosmetičky, která naši pleť zná nejlépe, ale lze přijít na konzultaci do EverGreen Medical Centra. Já už teď vím, že bych měla podstoupit proceduru rozhodně nejméně dvakrát ročně a to 5-7 aplikací po sobě: na jaře a na podzim. Po ošetření je velmi důležité chránit pleť krémem s vysokým obsahem UV filtrů. Ale filtry už mají v sobě všechny kvalitní denní obličejové krémy, které jsou k dostání na našem trhu. Určitě teď dlužím odpověď na otázku, kolik stojí taková luxusní procedura (trvá v celém svém komplexu hodinu a půl). Přibližně 2 000,-Kč. Obličej každého z nás ale trápí jiné nedostatky. Navíc lze kombinovat i více užitečných procedur než jsem tady popsala. A to najednou. Ale pak je to samozřejmě za víc peněz.

 
PŘÍLOHY
Reklama
Reklama
Reklama

TOPlist